“FarCry 2” ve “Call of Duty-World at War”


FC2 ve CoDWaW oyunlarının bol övgüsünü duyunca sabırsızlıkla beklemeye başlamıştım. Nihayet bir iki gündür oynuyorum.
 
FC rol oynama oyunlarındaki gibi bir kişilik seçip, gittikçe yeteneklerini geliştiriyoruz. Afrikada bol bol araç değiştirerek kilometrelerce geziyoruz. silahların bozulması, araçların arızalanması, tamir, tedavi… arkadaş edinme, yardım etme çok gerçekçi hale gelmiş… Zaten görüntü de mükemmel… Manzaralar, hayvanlar, su (nehir) ve ateş (patlama) efektleri tadında. Havanın zaman zaman yağmurlu, sisli olması da doğal. Zaman geçmesi yani gece gündüz değişimi de güzel. Bizi iyice GPS kullanmaya alıştırıyorlar.
Saçmalıklara gelirsek: elmas arama. Elmas orda burda saklanan çantalardarda. Oysa bir ara bir sürü altın külçesi bulduk. Hiç birini alıp kullanamadık. Anlamak zor. Ana karakterin yemek yeme ihtiyacı yok. Su içiyor sadece, ve uyuyor. Hasta olması bazen olmadık yerde zor durumda bırakabilir. Alışveriş kısmı da daha iyi olabilirdi. Yayan olarak uzun mesafe yürünemiyor.
 
CoD ise bazen biraz gereksiz olarak zor ve yapay zeka FC’ye göre daha zayıf. Zamanla durmadan adam öldürmek sıkıcı olabiliyor. Eski tadı pek yok. Grafik ve ses kalitesi çok iyi. Silahlar zamanla birbirinden farksız hale geliyor. Yok dürbünlü yok makineli derken silah geçişleri ve mermi bulma döngüsü içinde kalıyorsunuz.
 
İşte ekran görüntüleri:
Efektler maksimumda değil ama yine de çok iyi bir sahne…
 
Nehirde balıklar yok, timsah eklenebilirdi…
 
Modelleme, ışık, gölge, renkler….
 
 

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.