Adwize


Kısa sürede bitirdiğim basit bir PHP dili tabanlı bir proje bu Adwize. Adwize kelimesini "Advice, Wizard ve Wise" kelimelerinden türettim.
 
 
Proje aynen geçen yıllarda okul açılmadan önce aklıma gelen NetPazar gibi hem küçük hem de fazla zamanımı almadı. www.tuzlaatl.k12.tr/pazar adresinde inceleyebilirsiniz.
 
Adwize Projesi’nin deneme adresi: http://yunus.sourceforge.net/adwize
 
İndirip kendiniz geliştirmeye devam edebilirsiniz. Xampp gibi bir paket kurabilirsiniz. http://www.apachefriends.org/en/index.html adresinden indirilebilir.
 
Bu projede yöneticiler ürün, soru ve kategori düzenlemesini yapıyorlar. Siteye gelen kişiler de üye olmadan, ürünler hakkında bilgi alıp, kendine uygun olanı seçiyorlar.
 
Genelde insanlar bir ürünü satın almak istediklerinde yabancı kelimeler ve karmaşık terimler yüzünden kafaları karışıyor. Buradaki amacımız kullanıcıya sorular sorarak ona uygun olan ürünün listelenmesini sağlamak.
 
Bu fikir istenirse okullarda meslek seçimi Rehberlik, oyun yapımı gibi konularda yardımcı olabilir. Arayüz olarak İngilizce dili olsa da istenirse Türkçe veya başka dile çevrilebilir. Zaten sadece 2 sayfadan oluşuyor. 2600 satır kod ve 20 saatlik bir emek…

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.