Piranha Breva Navigasyon Cihazı


Navking, Tomtom derken 220 TL 4.3 inch ekran diye görünce Piranha’nın Breva modelini aldım, Bimeks’ten.
 
En iyi GPS cihazı tabii ki Tomtom. Kullanımı basit ve hızlı. 2 yıl 8 kere güncelleme var. Ekran kaliteli. Ama müzik, film izleme özellikleri yok.
 
Breva’da olmayan özellikler:
  • Bluetooth
  • Radyo (verici)
  • Av girişi (kamera takmak için)

Temel özellikler: Mikro SD, USB2 giriş ve kulaklık girişi var. WinCE 6 sürümü kurulmuş. Harita versiyonu Başarsoft 2010 Q3. 2 GB Flash bellek, 128 MB DDR bellek. 149 gram ağırlık. 480*272 pixel çözünürlük.

Desteklediği dosyalar: avi, mp3, txt, jpg, gif, png, wma, wmv, asf, 3gp

2GB bellek çabucak film ve mp3 ile dolacaktır. O sebeple 23 TL’lik 4 GB SD bellek de aldık. Cihaza takılı iken bilgisayarda 2 disk göründü. Ama veri aktarımı çok yavaş. En iyisi kartı doğrudan bilgisayara takın, dosya işlemlerini yapın.

Aldığımızda hemen arabaya taktık ve kullanmaya başladık. GPS algıladı ve yolu harita üzerinden de görebildik, hızımız ve trafik işaretlerini de. İlk kez kadın sesi ile birşey dediğinde anlamadık. Meğer "hız limitini" aştığımızda uyarı veriyormuş.

Oturduğumuz mahallenin ve sokağın adını rahatça gördük. Hedef belirleyerek istediğimiz yerin adını sanal klavye ile rahatça yazdık. Mesafe hesaplamada kısa, ekonomik, hızlı gibi seçenekleri denedik. Hızlı ve detaylı gibi geldi bana. Bir iki kere kilitlenme oldu, o zaman da arkasındaki "reset" düğmesine kalemi ile basarak yeniden açtık. Tabii saat ve tarihi tekrar girmek gerekti.  Tarih bilgisi zaten uydudan da alınabiliyor.

www.naviextras.com sitesine üye olarak ek harita ve yazılım yüklenebilir, aktive edilebilir. Toolbox diye 12 MB’lık bir yazılım ile de işlemlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Win7 64 bit’e kurulumda problem çıkmadı. Hem üyeliğiniz, hem de USB’den cihazı USB modunda taktığınızda yedekleme, güncelleme yapılabilir. Kitapçık ile gelen kağıtları okumadan güncellemeye gitmeyin, garantisi bozulabilir.

GPS’in sağlıklı bağlantısı olması için uydu simgesinin etrafında dönen sarı simgelerin sayısı en az 3 olmalı. Ev içinde bağlanamayabilir. 3D binalar ise sadece ABD’de belli yerlerin varmış. Yani Google Earth gibi etrafı yükseltili olarak göremiyoruz. 3D olabilen şey aracınız.

Ekran çözünürlüğü cep telefonundan daha pütürlü. Film seyrederken bu biraz iyi olmuyor. Eğer bir de kitap okuyacağım derseniz, sadece text desteği var. Zaten küçük ekranda yazı veya kitap okumak zor.

MP3 veya MP4 çalıcı için 100-200 TL vermek yerine GPS alıcı almak daha iyi fikir. İster arabada isterseniz yaya başka yerlerde de kullanabilirsiniz.

 


Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.