Panasonic TX – P42S20E TV


MediaMarkt’ta DVD player hediyeli olan TX-P42S20E modelini aldık. Lcd ve Led TV dururken neden plazma derseniz, "görüntü kalitesi" sebebi ile diyebilirim.
 
LCD ince, hafif ve az enerji tüketen televizyonlar ve bu konuda en iyi marka Samsung. Plazmada ise Panasonic daha fazla öne çıkıyor.
 
Önce televizyonun eksiklerini sıralayalım:
  • 275 Watt nominal güç tüketimi (110 Wat ortalama)
  • USB giriş yok
  • Bluetooth, Wireless ve ethernet yok
  • 25 KG ağırlık
  • Uydu alıcı yok
  • 3D desteği yok

Varolan özelliklerden gördüğüm ve duyduğum kadarı ile görüntü, renk ve ses iyi. Bence ses sistemi almaya gerek yok. Görüntü "dinamik" ayarda iken çok güzel. Geniş açıdan seyirde kararma meydana gelmiyor.

PC bağlantısı ile 1920*1080 olan FullHD çözünürlüğü elde edebilirsiniz. Oyun ve film denemeleri verimli geçti. PC modunda dizüstü 60 Hz ile çıkış verebilmesi maksimum çözünürlükte netliği bozuyor. Daha düşük çözünürlüklerde problem yok.

HDMI kablonun altın uçlu olması veya Scart’ın altın olması bence gereksiz. Yayın kalitesi asıl kaliteyi belirleyen. Bazı kanallar çok net iken bazı kanallarda bulanık ve çizgi çizgi tarama meydana geliyor. Ama yüksek çözünürlüklü yayın şimdilik yok. Genişleyen 4:3 oranlı yayınlarda insanlarda tombullaşma pek göremedim. Ve en fazla istediğim kayan altyazılarda gözü yormadan okunması. LCD’lerin hiçbirinde TV yayınlarındaki kayan yazılarda bulanıklaşma düzelmemiş. LCD’de ayrıca köşegen (çapraz) geometrilerde kareler oluşurken, plazmada bu problem yok.

Kontrast, renk, tarama hızı gibi özelliklerde rakam olarak LCD televizyonlardan en az 6 kat daha iyi olduğu anlaşılıyor. LCD daha canlı gibi görülse de, plazma uzun süre seyirde baş ağrıtmıyor. Ömür olarak da 100bin saat yeterli. LCD’lerin ömrü ise daha az.

P42S20E modelinin kumandası büyük ve kullanışlı. Dökümantasyon tamamen Türkçe ve detaylı. Kurulum ise 10-15 dakika gibi bir zamanda tamamlandı.

Daha kaliteli çıkış için HDMI kablo desteği olan bir uydu alıcı kullanılmasını tavsiye ederim. Eğer sehpa kullanıyorsanız, tablanın bir vida da olsa sabitlenmesi bazı tehlikeleri önleyecektir. Tablanın çok geniş, sallanmayan ve sağlam durduğunu söylemeliyim. Pütürlü (kısa sert çizgiler) yüzey ile çizilmeleri en aza indirgemişler.

Linkler:


Panasonic TX – P42S20E TV” için bir yanıt

  1. Geri bildirim: İlkler

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.