Yeni Xampp Çok Yetenekli!


http://www.apachefriends.org/en/ adresinden Windows, Linux, Solaris ve Mac sürümleri indilebilir. 44MB olan sürümü Basic Package ve 26MB olan Lite sürümü var.
 
1.7.2 sürümünde PHP’nin yanında Perl (önceden de vardı zaten) ve ASP’de çalışabiliyor. Hatta ASP.NET 2.0‘ı küçük bir eklenti ile çalıştırabilirsiniz. Tomcat 6.0 eklentisi ile de "Java Server Pages" çalıştırabilirsiniz.
 
.NET 2.0 desteği için 330KB boyutundaki mod_aspdotnet-2.2.0.2006-setup-r2.msi dosyasını indirmek ve kurmak gerekli. Kurulum için yardımı şu siteden edinebilirsiniz: http://mschat.net/forum/index.php?topic=574.0 
 
Şimdilik MSSQL ile çalışan eski ASP.NET ve ASP projelerimi çalıştıramadım. Hatta ilk kurulumda PHP projem eOgr çalışmadı. Phpmyadmin çalışırken eOgr’a ne olmuştu?
Biraz uğraştıktan sonra sorunun yeni PHP 5.3 sürümünde gelen D:xamppphpphp.ini içindeki bir ayardan kaynaklandığını buldum: short_open_tag = Off
 
php.ini’deki açıklamada; yıllar içinde <? ?> arasına yanlış kod ve metinlerin girdiğini ve bunun güvenlik açıklarına neden olduğu yazıyor. Bu sebeple <?php ?> şeklinde kod yazımına alışmak gerek. Çoğu yerde zaten böyle yazmış olsam da tekrar tüm projedeki bu sorunu gidermek sinir bozucu oldu. Bu gibi durumlar da herhalde programcılığın amele tarafı…
 
Xampp ile bilgisayarınızdan tek porttan (80 numaralı) HTML, PHP, ASP, ASP.NET, JSP, PL dillerini destekleyen siteler yayımlayabilir, FTP ve mail desteği verebilirsiniz. Neredeyse tüm veritabanı türlerini destekliyor. Kontrol panel programı çok daha iyileştirilmiş. "Setup" düğmesine basarak açılan DOS penceresinde 2. seçenek ile portable (sürücüden bağımsız) ayarlar seçebilirsiniz. IPv6 ve SSL (https) desteği ayarları değiştirilebilir.
 
Resimde görüldüğü gibi "Svc" onay kutularını seçerek Apache ve MySQL’i arkaplanda çalışan servislere dönüştürebilirsiniz. Tavsiye ederim. Türkçe arayüzü olmasa da bundan iyi olan web paketi bilmiyorum!
 
 
(Exit ile programı kapatmanız, çalışan modülleri kapatmaz.)

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.